λίγο οικονομικής φύσεως θέμα.......
Ο CEO της VW δήλωσε στο Auto Moto und Sport οτι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν στην ΕΕ σε λίγο καιρό (μέση εκπομπή CO2 των αυτοκινητοβιομηχανιών στα 140gr/km και μελλοντικά 120) η μόνη λύση είναι η υβριδική τεχνολογία. Στα πλαίσια του σχεδιασμού υβριδικών αυτοκινήτων, όπως λέει, το κόστος αυτών θα αυξηθεί από 2.000 ευρώ εώς και 4.000 ευρώ (για ένα Golf π.χ.). Οπότε θα είναι οικονομικά ασύμφορα για τους καταναλωτές.
Δεδομένου οτι το TOYOTA Prius ήταν αρκετά ακριβό σαν αυτοκίνητο (δεδομένου οτι έχει απαλλαχθεί από τέλος ταξινόμησης) στις 27.000 ευρώ περίπου, όντως μου φάνηκε οτι το μέλλον των υβριδικών δεν είναι και ευοίωνο! Με τη έλευση όμως του Honda Civic Hybrid, τα δεδομένα άλλαξαν. Το κόστος του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά την συμβατικού κινητήρα αντίστοιχη πρόταση της εταιρίας (22.700 ευρώ)!Πάνω στην ίδια οικονομική πολιτική, πιστεύω οτι και οι προτάσεις της Citroen (η οικολογικότερη εταιρία μέχρι στιγμής με 145 gr CO2/Km μέσο όρο) θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και φθηνές αφήνοντας έτσι τους περίφημους Γερμανούς μηχανικούς για μια ακόμη φορά δεκαετίες πίσω :-)
Τέλος, ένας προβληματισμός μου είναι γιατί οι εταιρίες επικεντρώνονται σε "μεγάλα" υβριδικά οχήματα (μεσαία, μεγάλα, SUV);Γιατί όχι σε μικρότερα;Ένα υβριδικό Yaris 1.0 λίτρου θα ήταν άσχημο; Πιστεύω οτι θα βοηθούσε πολύ περισσότερο στις μεγαλουπόλεις (κι αν η Αθήνα έχει "μόλις" 5 εκατομύρρια, το Λονδίνο έχει 20!)
ΦΙΛΕ KOSTAS ,
ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ -ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ- ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ PRIUS VS CIVIC (ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ-ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ,ΡΟΠΕΣ,ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ
ΑΛΛΟ ) ΠΟΥ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΙΜΗΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ -ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ- ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ .
ΚΑΙ ΕΠ' ΕΥΚΑΙΡΙΑ : ΕΧΕΙ ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΄΄ΡΙΞΟΥΝ '' ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ -ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΑ- ΥΒΡΙΔΙΚΑ ;;; ( OPEL,CITROEN,VW,ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ ΚΛΠ )
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ