Αρχική Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή

Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Νέα: Drive hybrid... drive green!

διαφημιστείτε εδώ
Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 6 ... 12
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Honda Ιnsight κατανάλωση  (Αναγνώστηκε 3467 φορές)
bright
Οδηγάω βέσπα
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 01:09:13 »

Ρε παιδιά με το δικό κάτι δεν πάει καλά...
Μετά απο περίπου 4.000 χλμ. έχω 6.9-7 km/100.
Ενώ χρησιμοποιώ το ECO σχεδόν πάντα, η κατανάλωση δεν είναι φανταστική. Βέβαια δεν πηγαίνω και στους πιο ίσιους δρόμους.
π.χ. περιφερειακό Υμηττού, Παγκράτι από Καισαριανή ... κ.λπ. Δηλαδή ζήτω οι ανηφόρες.

Μπας και αγόρασα ένα ακριβό 1.300;

Καταγράφηκε
Εχετλαίος
Global Moderator
Οδηγάω Coupe

« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 11:18:44 »

Μπας και αγόρασα ένα ακριβό 1.300;

Αυτό είναι σίγουρο. Στα 22 χιλιάρικα αγοράζεις μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Υβριδικό όχι αλλά συμβατικό ναι!

Βέβαια δεν πηγαίνω και στους πιο ίσιους δρόμους.
π.χ. περιφερειακό Υμηττού, Παγκράτι από Καισαριανή ... κ.λπ. Δηλαδή ζήτω οι ανηφόρες.

Οι ανηφόρες έχουν δραματική επίδραση στην κατανάλωση! Τις προάλλες ανέβηκα Ομαλό στα 1800 τόσα μέτρα και δεν έπεσα κάτω από 5,1 λιτ/100χλμ. και κατέληξα με 650 χλμ στο τεπόζιτο ενώ συνήθως είμαι στα 750-800.
Κάνε μια δοκιμή: κλείσε το Econ για ένα τεπόζιτο και μέτρα τη διαφορά στην κατανάλωση. Μετά προσπάθησε στις κατηφόρες να το εκμεταλεύεσαι για φόρτιση μπαταρίας και στον ίσιο δρόμο προσπάθησε μόνο με ΙΜΑ. Επίσης ίσως θα πρέπει να ελαφρώσεις λίγο το πόδι πάνω στο γκάζι. Οι ανηφόρες που αναφέρεις μπορεί να μην είναι πολύ απότομες (όπως πχ του Λυκαβητού) είναι όμως πολλά τα χλμ. και πολλά τα στοπ-ξεκίνα. Πιστεύω πως με Econ off και τις στροφές όχι πλανω από 2000 θα τα καταφέρεις και να πηγαίνεις αξιοπρεπώς (βέβαια ΑΘήνα είναι...όλοι βιάζονται να πάνε μια ώρα αρχίτερα στον προορισμό τους) και να δεις κατανάλωση γύρω στο 5-5,5.
Τσέκαρέ το και πες μας...
Καταγράφηκε

Γνώθι σεαυτόν Ε Μηδέν Άγαν
Εχετλαίος
Global Moderator
Οδηγάω Coupe

« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 13:22:01 »

Δες και εδώ αρκετά χρήσιμα τρυκ.
http://www.insightcentral.net/forums/honda-insight-mpg/14710-can-anyone-give-me-some-hypermiler-hints-insight-2-a.html

Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

Γνώθι σεαυτόν Ε Μηδέν Άγαν
bright
Οδηγάω βέσπα
*

« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 03, 2010, 13:07:44 »

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έχω παρατηρήσει ότι χωρίς Econ έχω πολύ καλύτερη κατανάλωση. Ειδικά στην απόδοση του κινητήρα σε ανηφόρες.
Και ειδικά μέσα στην Αθήνα που όλοι θέλουν να είναι στον προορισμό τους χτες δεν σου επιτρέπουν να οδηγήσεις ομαλά.
Η μορφολογία τους εδάφους δεν βοηθά μιας και δεν υπάρχει δρόμος που να μην είναι
κατηφόρα ή ανηφόρα.

Θα δοκιμάσω τις συμβουλές και θα επιστρέψω.

bright
Καταγράφηκε
gioujazz3902
Οδηγάω βέσπα
*

« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 22, 2010, 14:57:31 »

Γeια σας, είμαι και εγώ κάτοχος honda Insight με 12.000 Km μέχρι στιγμής... μέση κατανάλωση 4.3 ελάχιστη 2.7 κ μέγιστη 7.8... Επειδή οι πιο πολύ απορούν για το 2.7, είναι για 100 χλμ μέση ταχύτητα 40 κ χρόνος 2h 5'... To eco βοηθάει πάρα πολύ γιατί συμμετέχει περισσότερο ο ηλεκτροκινητήρας.. Με σταθερό γκάζι πηγαίνει μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα μέχρι τα 50χλμ/ωρα.. ταξίδι με cruise control περίπου 1-1.5 lt κάτω... Αυτά...
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 6 ... 12
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

διαφημιστείτε εδώ
Δημιουργία σελίδας σε 0.363 δευτερόλεπτα. 21 ερωτήματα.