Αρχική Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή

Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Νέα: Διαθέσιμα Υβριδικά στην Ελλάδα

διαφημιστείτε εδώ
Σελίδες: 1 [2] 3
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Φωτοβολταϊκά στο δώμα και στις στέγες του σπιτιού μας...!! ;)  (Αναγνώστηκε 1889 φορές)
nodas
Οδηγάω βέσπα
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 20:34:02 »

αγαπητέ μου φίλε ... και ισχύει, και λογικό είναι να ισχύει.
Γιατί... και να μην ίσχυε, αν βάλεις το πόσο ενεργοβόρος συσκευή είναι ένας θερμοσίφωνας, ... το να βάλεις από τη μία φωτοβολταικά και να σου τρώει μόνο ο θερμοσίφωνας από την άλλη "τα αντερά του" σε ηλεκτρική ενέργεια είναι "δώρον-άδωρον"... και σίγουρα είναι αμέσως-αμέσως δύο πρακτικές ασυμβίβαστες το να χρησιμοποιείς ηλεκτρικό θερμοσίφωνα από τη μία και να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου από την άλλη ότι έχεις στραφεί προς την οικολογία...!!
Στο καθαρά γραφειοκρατικό μέρος πάντως, απλά δηλώνεις σε μία δήλωση ότι "η οικία χρησιμοποιεί ηλιακό θερμοσίφωνα" και τίποτε πάρα πάνω...!!

Ευχαριστω για την απαντηση φιλε αλλα εγω εχω φυσικο αεριο στο σπιτι για θερμανση και για ζεστο νερο και δεν χρησιμοποιω ηλεκτρικο θερμοσιφωνα οποτε μου ειναι αχρηστος ο ηλιακος. Παντως αν ειναι απλα μια δηλωση θα το σκεφτω αλλιως. Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
lykos27
Οδηγάω βέσπα
*

« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 00:15:32 »

Επιτέλους υπέγραψα τη σύμβαση με τη ΔΕΗ, και ο διακόπτης αδέρφια μου γύρισε και μετράει...!!! Χαμόγελο(και για την ιστορία...."πρώτη σύνδεση σε μονοφασικό μετρητή στην περιοχή μου).
κι επειδή κρατάω ...(έτσι για το χαβαλέ μου) καθημερινά τα στοιχεία που αφορούν την απόδοση του εγκατεστημένου συστήματος μου (σε KWh), όποιος φίλος θέλει μπορώ να του τα στείλω(ενα φίλο σε excel), και να του αναλύσω και τις παραμέτρους (ηλιοφάνεια κ.α.) που βοήθησαν ή οχι...!
Είμαι πολύ ικανοποιημένος αδέρφια μου, για την επένδυση μου αυτή ...(για αρχή) απο τα αποτελέσματα που καθημερινά βλέπω στο inverter μου (μέχρι να βάλω και ένα συστημα που μπαίνει στο inverter, με κάρτα sd, και να δίνει ακριβής αναλύσεις των δεδομένων σε υπολοσιστή...!)
Εν συντομία θα πω οτι στις πρώτες 6 μέρες λειτουργείας του συστήματος έχουν καταγραφεί συνολικά 65,77 KWh και να σειμειώσω εδώ οτι σε αυτες τις μέρες κατα 60-70% το σύστημα λειτούργησε με συννεφιά...>!!
η χειρότερη απόδοση με 90% συννεφια +σκόνη αφρικής έδωσε τις 2 πρώτες μέρες 4,76 και 4,13 KWh ενώ την τρίτη μέρα που είχε ένα χειμωνιάτικο ήλιο με παροδική συννεφια 20-30%, έδωσε 21,36 KWh  Κλείσιμο ματιού ....!!!
Πιστεύω με τα μέχρις στιγμής στοιχεία που πέρνω οτι το καλοκαίρι με καθαρό ουρανο και 100% ηλιοφάνεια καθημερινά η αποδοση θα έρθει σε ...πάνω απο τις 30+ ... KWH την ημέρα...!! ήτοι 16-18 ευρώ την ημέρα..!!  Κλείσιμο ματιού
Αυτα προς το παρον...!!
στη διαθεσή σας για όποια πληροφορία και εαν μπορω να βοηθήσω καποιον πολύ ευχαριστος...!!!
Να είστε καλα..!
Καταγράφηκε
kalexaris
Global Moderator
Οδηγάω enduro

« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 08:57:00 »

Συγχαρητήρια και εις άλλα με υγεία.  Χαμόγελο

Κράτα μας ενήμερους
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 25, 2010, 09:08:01 από kalexaris » Καταγράφηκε
vagmag
Οδηγάω βέσπα
*

« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 04, 2010, 17:28:36 »

Συγχαρητήρια!!!

Γράψε μας αποδόσεις και τον τρόπο που σου αποδίδουν τα χρήματα (μπαίνουν σε κάποιο λογαριασμό;)

Πάντως από όσο γνωρίζω όσο μπορείς κράτα τα φωτοβολταϊκά καθαρά αλλά και σε μέρες που έχει πολύ ζέστη αν μπορείς να τα βρέχεις λίγο... να δροσίζονται... η διαφορά στην απόδοση είναι μεγάλη. Υπάρχει κόσμος που έχει περάσει ένα απλό ποτιστικό σύστημα ώστε να τα βρέχει για λίγο για να πέφτει η θερμοκρασία και να καθαρίζονται.

Καταγράφηκε
lykos27
Οδηγάω βέσπα
*

« Απάντηση #9 στις: Μάιος 04, 2010, 23:14:00 »

..από της 19 Φλεβάρη μέχρι και σήμερα 4 Μαίου (δηλαδή σε λιγότερο απο 2 και κάτι... μηνες) απλά και μόνο θα πώ ότι έχω παράγει και κατά συνέπεια-πουλήση στην ΔΕΗ 1760 KWh ..δηλαδή περίπου 960 ευρώ στον κουμπαρά μου....!!!
Εαν υπολογίσει κανείς ότι η εγκατάσταση που έχω (των 5 KW) σε ένα έτος πρέπει να βγάλει περί των 6500 KWh ...!!!..αυτό σημαίνει ότι η εγκαταστασή μου αποδήδει πάρα πολύ καλά.
Να σημειώσω εδώ οτι σχεδόν έχω (... λόγω ηλιοφάνειας) 30 με 32 KWh κάθε μέρα, με μεγαλύτερη τιμή που έχει πιάσει τα 33,29 KWh (την 29 Απριλίου).
Όσο για το λογαριασμό αδερφέ μου, ναί ..μπαίνουν σε λογαριασμό σε τράπεζα, η δε καταμέτρηση γίνεται όταν ερχονται και σου καταμετρούν την καταναλωσή στα ρολόγια της ΔΕΗ -στον εκαθαριστικό -, δηλαδή σε πληρώνουν 3 φορές το χρόνο. (δηλαδή μαζι με την κατανάλωση σου απο το ρολόι κατανάλωσης, περνουν και τη μέτρηση απο το ρολόι της παραγογής σου,...και αφου γίνει ο λογιστικός συμψηφισμός σου πιστώνουν το λογαριασμό σου.
Αυτά προς το παρόν αδέρφια μου και θα έχουμε και συνέχεια...!!
Να είστε καλά...!!
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2] 3
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

διαφημιστείτε εδώ
Δημιουργία σελίδας σε 0.212 δευτερόλεπτα. 19 ερωτήματα.